نکاتی برای خرید زودپز

نکاتی برای خرید زودپز

43

زودپز، دیگی است که غذا را تحت فشار بخار آب و در زمان کمی می پزد. این دیگ های محبوب می توانند کاری کنند که غذا ظرف مدت بسیار کوتاهی نسبت به ظروف معمولی، پخته شود.

نکات خرید زودپز:

در اینجا چند نکته جهت خرید یک زودپز خوب را ذکر می کنیم.

• ایمنی زودپز:

اولین نکته مربوط به ایمنی است. به دلیل بروز خطرات ناشی از انفجار، زودپزی را تهیه کنید که تمام دستور العمل های دقیق ایمنی را رعایت کرده باشد. از جمله سوپاپ امینی.

• دارای نشان استاندارد باشد.

• زود پزی را خرید داری کنید که دفترچه راهنما داشته باشد.

• زودپزی را اتنخاب کنید که گارانتی داشته باشد.

• زودپزی را انتخاب کنید که شیر خروجی بخار اضطراری داشته باشد.

• جنس بدنه:

زودپزی را انتخاب کنید که جنس بدنه آن از آلیاژ سنگین باشد ترجیحا فولاد ضد زنگ که مواد به آن نچسبد و در طول فرآیند پخت عطر و طعم مواد غذایی را به طور کامل حفظ کند.

• امکانات زودپز:

* توصیه می کنیم از زودپزهای مجهز به شیر خروج بخار اضطراری استفاده نمائید. در این زودپزها موارد ایمنی در نظر گرفته شده و در صورت زیاد شدن فشار بخار، درب زودپز جدا نمی شود و محتویات ظرف در آشپزخانه پخش نمی شود.

* برخی از زودپزها سبد بخارپز هم دارند. اگر غذاهایی درست می کنید که به بخارپز شدن نیاز دارند می توانید هنگام خرید به این قابلیت هم توجه کنید.

• جنس لایه ته زودپز:

اگر زودپز از جنس استیل ضد زنگ خریداری می کنید، به دنبال مدلی باشید که دارای لایه زیرین از جنس بی متال (دو فلزی) یا تری متال (سه فلزی) باشد. نوع معمول آن سطح زیری با لایه آلومینیوم می باشد. این لایه ها از پخت غیریکنواخت و سوختگی غذا جلوگیری می کنند و موجب پخش یکنواخت گرما برروی سطح زیرین زودپز می شوند، و همچنین پاک کردن زودپز را آسان می کنند.

• زودپز برقی یا غیر برقی:

زودپز های سنتی اغلب به صورت غیر برقی بوده اند اما امروزه زودپز های برقی که معمولا چند کاره هم هستند در بازار موجود می باشد. شما می توانید با توجه به نیاز خود یکی از این مدل ها را انتخاب کنید.

• اندازه و ظرفیت زودپز:

اندازه مناسب برای شما به تعداد نفراتی که برای‌شان غذا درست می کنید و به مقدار استفاده تان از زودپز بستگی دارد. دقت داشته باشید مقدار گنجایشی که برای زودپزها اعلام می شود برابر با ظرفیت کامل آن هاست. اما در واقع برای پختن غذا می توانید نصف یا نهایتا دو سوم از ظرفیت کامل آن را استفاده کنید. هرگز بیشتر از دو سوم ظرفیت زودپز را پر نکنید؛ از آنجایی که فرآیند پخت با جوش آمدن و قُل زدن همراه است ممکن است منجر به مسدود شدن خروجی بخار شود و خطر ایجاد کند.

ظرفیت های مختلف زودپزها را می توان به شرح ذیل دسته بندی کرد:

زیر ۵ لیتر که برای افراد مجرد یا خانواده های ۲ یا سه نفره مناسب است.

۵ تا ۷ لیتر که برای خانواده های ۳ تا ۶ نفره گزینه خوبی است.

۷/۵ تا ۱۰ لیتر؛ اندازه ایده‌آل برای خانواده‌هایی که بیش از ۶ نفر جمعیت دارند، یا افرادی که قصد دارند غذای بیشتری درست کنند و در فریزر نگه دارند.

بیشتر از ۱۰ لیتر؛ بیشترین ظرفیت زودپز که برای استفاده در مهمانی ها مناسب است و می توان برای بیش از ۱۵ نفر در آن غذا پخت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.